Έχετε απορίες; Καλέστε μας  -  (+30) 23530 23850 -

Η εταιρεία μας έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην δημιουργία ενός σύγχρονου Ξηραντηρίου. Η ξήρανση της ξυλείας μας γίνεται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα στο εργοστάσιο μας. Το κάθε είδος ξύλου ακολουθεί πρόγραμμα τεχνητής ξήρανσης σύμφωνα με το είδος, το πάχος, την αρχική και την επιθυμητή τελική υγρασία. Η ξήρανση γίνεται σε ειδικό δωμάτιο Αερισμού και ρύθμισης θερμοκρασίας (conventional drying). Η εταιρεία μας μπορεί να ξεράνει οικοδομική ξυλεία (πεύκα, έλατα) και πριστή-μασιφ ξυλεία (οξυά, δρυς, καστανιά, καρυδιά, Meranti, Iroko, Teak). 

Η ξυλεία ξηραντήριου προσφέρει βέλτιστη λύση για την κατασκευή πατωμάτων-παρκέτων, κουφωμάτων, επενδύσεων και επίπλων. Γενικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. 

 

Πλεονεκτήματα Ξηραντηρίου

Επειδή το ξύλο είναι υγροσκοπικό υλικό, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται με τόση υγρασία, όση θα έχει και το περιβάλλον στο οποίο θα εγκατασταθεί διαφορετικά θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά την χρήση της ξυλείας. Οι τιμές υγρασίας που πρέπει να έχει η ξυλεία εξαρτάται από το πού θα χρησιμοποιηθεί (σε υπαίθριους, κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους). Για παράδειγμα, τα κουφώματα πρέπει να έχουν υγρασία 10-12%, οι εξωτερικές κατασκευές 12-16% και οι εσωτερικοί χώροι 7-10%. 

Τα πλεονεκτήματα του τεχνητού ξηραντήριου είναι οτι :

• Αυξάνεται η μηχανική αντοχή του ξύλου και εξασφαλίζεται η σταθερότητα των διαστάσεων του.

• Εξασφαλίζεται η προστασία από διάφορους μύκητες, γιατί συνήθως  αναπτύσσονται όταν η υγρασία είναι μεγαλύτερη από 20%.

• Περιορίζονται στο ελάχιστο τα πετσικαρίσματα, οι παραμορφώσεις και τα σκασίματα. Επιπλέον, η βαφή στρώνει καλύτερα και όλες οι κατεργασίες γίνονται στο βέλτιστο.

 

Wood Center © 2023